Stevia sötningsmedel ger samtliga möjlighet att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötmedel för att så många folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav detta är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.
Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan anskaffa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötmedel är bra allmän målgrupper som vill avstyra socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men beredvilligt undviker alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sej ifrån kolhydrater är vanligt och är ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en åkomma som egentligen innehåller flera olika varianter, men framförallt av två annorlunda typer som lätt nog heter typ 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Vad som händer i kroppen när man har diabetes har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig kalorier med vettig fördelning och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar lukta aceton. Man håller oxå snabbt dra ner i kilon. Art 1 diabetes är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta förtära godis och idag finns det val allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än socker, så bara väldigt lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ner i vikt, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Alla känner till ju vilken bristfällig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör strösocker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott strösocker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt effektiv, men det innefattar att man får i sig tillräckligt med fett och äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå dra ner i vikt samt har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får absolut maximum erövra 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse inta fritt av proteiner och fett för att dämpa hunger samt mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, ris, frukt, många grönsaker samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allt som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och griskött, därtill äggviteämne som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att äta bacon till morgonmål när man vill gå ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.